Puisi Bahasa Sunda

Puisi Bahasa Sunda...
Postingan di handap mangrupikeun puisi basa sunda anu teu acan aya judulan. Bilih baraya bade masihan judul mangga dihaturanan. Paling henteu tiasa digambarkeun yen ieu puisi Sunda ngagambarkeun katineung hate rek papisah jeung batur atanapi balad anu bakal miang angkat.

Saha anu nuju milari contoh puisi bahasa Sunda kanggo koleksi atanapi tugas sakola, tulisan di handap tiasa janten referensi rujukan anu tiasa dicandak atanapi disalin kana seratan tulisan salira. Namung bilih aya nu sesah ngopi kalimat kata-kata puisi Sunda mangga buka wae dina gadget smartphone atanapi ngangge tool berlangganan.

Galindengna hate kalam illahi
Mapaler hate nu cape
Ngupahan manah nu susah
Rembes nembus kana sanubari
Sumarambah kana bayah
Sumeleket kana hate
Nyaliara minuhan awak
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
Dangding Al-Baqoroh nu lantip
Mapaesan galura rasa wangkid harita
Tetela mampu meper rongkahna
Hujan kapeurih Jeung ratugana jajantung
Nu datang teu di sangka-sangka
Palangsiang nu harita anjeun terus amitan
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
Kiwari.....
Malati nuligar na ati
Campaka nu mangkak na dada
Milu nyakseni pancegna
Kaputren kabagjaan
Mapaesan taman hate
Nyalinglapkeun hujan kapeurih Warsa kiwari
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------

Bilih aya nu sesah dina nerjemahkeun seratan anu ditulis ku bahasa Sunda mangga tiasa dibantos nganggo kamus bahasa Sunda mung dina situs pribadi aswanblog berbagi ilmu dan pengalaman sehari-hari.
Ka para wargi anu palay maos artikel basa sunda anu sanesna mangga klik Artikel Bahasa Sunda
Bookmark and Share


Artikel Terkait: